Home Deelnemers ZZP kaart Deventer ContactRaymond von den Benken

ROWIQ Advies BV - Raymond von den Benken

Keulenstraat 6
7418 ET  Deventer

Telefoon: 06-51571158

Website: rowiq.nl

Hobbies

Hardlopen, MTB, skiŽn, muziek, lekker eten en drinken


ROWIQ Advies BV

Raymond von den Benken

Met ROWIQ heb ik de menukaart voor Qualiteit ontwikkeld. Hierop geef ik vele diensten en mogelijke ondersteuning aan. Net als in een restaurant bepaal je zelf wat je neemt. Ondersteuning, onderhoud en optimalisatie van kwaliteitsmanagementsystemen als NEN-EN-ISO 9001 maar ook van energieprestatie van woningen en utiliteitsgebouwen (BRL9500) tot “Bouwen aan MVO” voor uitvoerende partijen van de bouwsector.

Referenties / klanten:

ROWIQ’s klantenkring is met name vertegenwoordigd bij architecten-, teken- en bouwadviesbureau’s. Zeker nu de Wet kwailiteitsborging voor het bouwen is aangenomen, zal deze groep zicht uitbreiden.(dit houdt kort in dat marktpartijen controle van de “bouwvergunning” gaan uitvoeren).

Maar ook bedrijven uit de installatiesector en scholen behoren tot de klantenkring. Bij scholen richt ik mij op het opstellen en onderhouden van Risico Inventarisatie & Evaluaties in het kader van Arbo-wetgeving.

Waarom ben je succesvol 

Vanuit mijn achtergrond, Hbo Bouwkunde, en de vele jaren ervaring bij architecten, woningcorporaties en certificatiewereld, leg ik graag verbanden vanuit wet- en regelgeving naar de praktijk. Medewerkers hebben vaak veel diepgaande kennis op een specifiek vlakgebied en willen/moeten dan als organisatie iets gaan doen met certificatie. Het roept vaak een beeld op van de papieren tijger als ISO 9001.

De kunst is om (de uitkomst van) het traject pragmatisch, werkbaar en inzichtelijk te maken. Uiteindelijk moet de klant zijn verkregen kwaliteit (lees certificaat) kunnen vermarkten. Verder help ik ondernemers graag met het leggen van verbindingen tussen ondernemers. Het delen van kennis en relaties staat voorop.

Wat is je grootste zakelijke succes wat je hebt bereikt:

Begin 2016 had ik een klant met een spoedopdracht. Die opdracht kon hij verkrijgen als ze gecertificeerd waren. Wat normaal minimaal drie maanden duurt hebben we nu vanaf advies tot en met certificatie in twee weken geklaard. Dit levert mij veel energie op.

Vertel eens iets onverwachts over je zelf:

Eigenlijk ben ik een open boek. Maar op mijn motor, een Honda Blackbird, mij af te schermen en snel naar de maximale snelheid (en verder) te gaan, geeft wel een heerlijke kik. Dit is denk ik wel het meest onverwachte.

(Maatschappelijke) nevenfuncties:

  • Gastheer coördinator bij BNI Aquila
  • Ondersteuner bij de jaarlijkse landelijke dag voor de dyslexie

Copyright MKB Deventer 2017