Home Deelnemers ZZP kaart Deventer ContactAndo Tuininga

Pure Africa - Ando Tuininga

Snipperlingsdijk 50
7417 BK  Deventer

Telefoon: 06 20874661

Website: www.pure-africa.com/

Hobbies

Afrika, reizen, vissen, sporten


Pure Africa

Ando Tuininga

Pure Africa Coffee importeert exclusieve koffiebonen uit Ethiopië, Burundi en Rwanda. Afrika is de bakermat van koffie. Alle koffies van Pure Africa zijn van 100% Arabica, single origin en gebrand volgens de de slow-roast methode. Hierdoor proef je de unieke karakters van onze koffies!

Pure Africa is een social enterprise. Van elke kilo koffie investeren we € 1,- in microkredieten. Zo stimuleren we het Afrikaans ondernemerschap waarin wij heel erg geloven. De rente op het microkrediet is 6% (25% is gangbaar). De rente inkomsten gebruiken we om lokale kosten te dekken en de afgeloste lening investeren we telkens opnieuw. Zo creëren we een olievlek met steeds meer geld om uit te lenen. Twee keer per jaar bezoeken we Rwanda om met de ondernemers te spreken. Over deze gesprekken brengen we weer verslag uit aan onze klanten zodat zij weten wie er onderneemt met het geld dat zij voor hun koffie betalen.

De zakelijke markt is de grootste afzetmarkt van onze Afrikaanse koffies. We leveren complete koffievoorzieningen. Van machine en onderhoud tot natuurlijk de koffie. We werken alleen met kwalitatief hoogwaardige koffiemachine merken als WMF, Jura en Melitta. Alleen dan kunnen we garanderen dat de koffie ook écht lekker smaakt.

In 2016 openden we onze showroom aan de Snipperlingsdijk in Deventer. Hier kunnen consumenten terecht voor Jura koffiemachines. Ook kun je er onze koffies uitgebreid proeven.

Referenties / klanten

We vragen klanten jaarlijks Pure Africa te beoordelen. Daarnaast kunnen klanten recensies plaatsen op onze website, je vindt ze op www.pure-africa.com. Onze klanten zijn MKB’ers in de breedste zin van het woord. Steeds meer bedrijven investeren in goede koffie. Ons concept slaat vooral erg aan bij jonge, snelgroeiende (IT) bedrijven.

Waarom is Pure Africa succesvol 

Er is veel concurrentie in de MKB markt. De nadruk ligt vaak op een langdurig contract tegen een zo laag mogelijke prijs. Het resultaat is vaak slechte koffie. Wij doen dit anders. Onze koffie is van topkwaliteit. Hetzelfde doen we met de service die we leveren. Daarnaast werken we niet met contracten. Zo kunnen klanten ons meteen afrekenen op onze service.

Dat we 8% van onze omzet investeren in microkredieten en de resultaten presenteren spreekt veel van onze klanten aan. We stellen niet winst, maar impact voorop.

Wat is je grootste zakelijke succes 

Wij zijn pas tevreden wanneer een klant ambassadeur is en ons verhaal enthousiast vertelt aan anderen. Dit zien we steeds meer ontstaan, prachtig!

Maatschappelijke nevenfuncties

  • Investeren in microkredieten in Afrika.
  • We zijn initator van het Project Deventer koffieresidu. We verzamelen koffieresidu waarvan we nieuwe producten ontwikkelen.
  • Ontwikkelen van direct-trade inkoop van koffie, rechtstreek bij de coöperatie.

Copyright MKB Deventer 2017