Home Deelnemers ZZP kaart Deventer ContactEd Komduur

Risk Reflect B.V - Ed Komduur

Van Twickelostraat 13
7411 DC   Deventer

Telefoon: 0900 330 0 330

Website: www.risk-reflect.com

Hobbies

Klussen aan onze woning, koken, tuinieren, wandelen en reizen


Risk Reflect B.V

Ed Komduur

Met onafhankelijk advies en onderzoek helpt Risk Reflect organisaties bij betere besluitvorming op beveiligingsgebied, bij vaststelling van misstanden en met begeleiding van verander- en implementatieprojecten. Wij staan voor een verhelderende kijk op beveiligen.

We leveren geen materialen, installaties of beveiligers. We zijn strikt onafhankelijk en leveren vooral kennis en inzicht. Onze voornaamste drijfveer is de optimale veiligheid van onze cliënten.

Organisaties willen zoveel mogelijk vrij blijven van ongewenste verstoringen. Dat is waar wij samen met ze aan werken. Altijd door eerst te denken en dan te bepalen wat het beste is om te doen. Dat klinkt logisch, maar helaas zijn beveiligingsbeslissingen vaak incident gestuurd, impulsief en ondoordacht. Ons motto: als je het ‘waarom’ niet kunt benoemen, doe het dan maar niet.

We zijn scherp in het scheiden van zin en onzin. De kunst van het beveiligen is voor ons: precies genoeg doen. Niet meer en niet minder. Dat kan alleen als we goed begrijpen wat de organisatie van onze cliënt doet en wat zijn doelstellingen zijn. Daarom hechten we groot belang aan communicatie en reflectie.

Waarom ben je succesvol

Vertrouwen is essentieel in ons vak. Wij werken discreet en zeer nauw samen met onze cliënten op basis van onderling begrip en een onderbouwde basis van relevante risico's. Onze bevindingen kunnen direct en confronterend zijn, de aanbevelingen zijn altijd constructief. Onze oplossingen sluiten naadloos aan bij de cliëntorganisatie, mede omdat we niet gebonden zijn aan leveranciers van bijvoorbeeld beveiligingsinstallaties of beveiligers. Cliënten vinden onze aanpak niet-traditioneel. Regelmatig ontdekken ze niet eerder onderkende mogelijkheden bij zichzelf en hun medewerkers. Beveiliging moet relevant zijn. Wij wijzen liever een opdracht af dan dat we meewerken aan een onnodige en schijnveilige oplossing.

Wat is je grootste succes

De mooiste projecten zijn die, waar je vanaf de planfase tot en met de uitvoering betrokken mag zijn. Een mooi voorbeeld is een overheidsorganisatie die ons opdracht gaf tot het ‘open gooien’ van de organisatie, met behoud van een verantwoord beveiligingsniveau. Doel was om de publieke taak door te vertalen in de publieke toegankelijkheid. Na een herdefinitie van het risicoprofiel en het ontwikkelen en beschrijven van nieuw beveiligingsbeleid zijn veel fysieke maatregelen compleet verwijderd, andere aangepast. Interne functies zijn aangepast, de omgeving is samen met de architect verbouwd en contracten met leveranciers zijn herzien. Nu, zo’n acht jaar na de eerste verkenningen, zien we een frisse, toegankelijke organisatie die een welkome uitstraling biedt aan alle bezoekers en een prima beveiligingsniveau aan de organisatie. Met name de verandering van de interne cultuur nam z’n tijd, maar voor ons het is het genieten als alles uiteindelijk op z’n plaats valt.

Referenties / klanten

We werken vanuit Deventer in heel Nederland voor middelgrote tot multinationale bedrijven in alle sectoren, voor banken en advocatenkantoren, lokale en nationale overheid, instellingen en vermogende particulieren. De discretie, die eigen is aan ons vak, maakt dat we geen namen van cliënten kunnen noemen.

Nevenactiviteiten

Ik ben als gastdocent verbonden aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde van Hogeschool Avans. Verder ben Kerncoördinator voor de WhatsApp buurtpreventiegroepen in mijn woonplaats.

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben vrij praktisch ingesteld. Jaren geleden duikelde ik een quote op die me nog steeds aanspreekt. Hij komt van Coos Neetebeem (pseudoniem van Drs. P.) en luidt: ‘Rozen verwelken en schepen vergaan. Dus lig niet te melken en doe er iets aan’.


Copyright MKB Deventer 2017