Home Deelnemers ZZP kaart Deventer ContactJan Vlug

Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters - Jan Vlug


  

Telefoon: 0652665965

Website: www.vrijpleiters.nl/jan-vlug/

Hobbies

Moderne kunst, Geschiedenis, Reizen, Lezen


Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters

Jan Vlug

Verdediging in strafzaken. Ongeveer 30% van mijn zaken bevinden zich op het gebied van het fraude- en economisch strafrecht (fiscale fraude, vastgoedfraude, verzekeringsfraude, hypotheekfraude). Voor het overige zeer uiteenlopende zaken als moord en doodslag, zedenzaken, vermogens- en geweldsdelicten, drugszaken, verlengingen van TBS of andere maatregelen en rechtsbijstand bij gedwongen opnames in de psychiatrie.

Referenties 

Strafzaken die de afgelopen jaren de aandacht trokken: de moord op Marianne Vaatstra, de Hofstadgroep, de Deventer Moordzaak, de tot voor kort grootste faillissementsfraude in NL, de moord op Gert Nijkamp, diverse grote zaken met betrekking tot voetbalgerelateerd geweld, de instorting van het stadiondak van FC Twente, het vermeende PKK opleidingskamp in Brabant, een grote vastgoedfraude in Polen.

Waarom ben je succesvol 

Betrokkenheid bij de cliënt, wat hij of zij ook (niet) gedaan heeft. Ik zie het daarnaast als mijn taak mensen wiens hele of halve bestaan in de waagschaal hangt en vaak ook dat van hun naasten, door het proces en de daarmee vaak gepaard gaande voorlopige hechtenis “heen te slepen”. Dat wil zeggen niet alleen de kwalitatief beste rechtsbijstand bieden, maar ook steun en bijstand in menselijke zin. Doordat ons kantoor uitsluitend strafzaken behandelt, hebben we een schat aan ervaring en de voortdurende mogelijkheid tot overleg.

Wat is je grootste zakelijke succes 

Vele, vele malen per jaar worden cliënten vrijgesproken, ontslagen van alle rechtsvervolging of veroordeeld zonder oplegging van straf of maatregel. Vele, vele malen per jaar worden zaken geseponeerd of afgedaan met een transactie. Vele, vele malen per jaar wordt de voorlopige hechtenis afgewezen, wordt er schadevergoeding toegekend of worden in beslag genomen geld of goederen teruggegeven.

Vertel eens iets over jezelf

Maître d’Armes van het Nederlandse eskadron van de Compagnie des Mousquetaires d’Armagnac.

Maatschappelijke nevenfuncties

  • Gastdocent Studiecentrum Rechtspleging (opleidingsinstituut voor de Rechterlijke Macht)
  • Gastdocent Politieacademie Apeldoorn
  • Docent Opleidingen Sociaal Recht Utrecht
  • Lid Klachtencommissie Tactus, Instelling voor Verslavingszorg
  • Docent Woltring Cursussen
  • Penningmeester Stichting Theatercafé Bouwkunde
  • Regelmatige spreker bij diverse verenigingen en clubs
  • Portefeuillehouder strafrecht in de Raad van de Orde van Advocaten in Overijssel.

Copyright MKB Deventer 2017